O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Odzivi evropskih poslank in poslancev

Kot rezultat akcije pisanje elektronskih sporočil slovenskim poslancev v Evropskem parlamentu, ki ga je sprožila ekipa E-demokracija.si, na tem mestu objavljamo nove odzive oziroma mnenje slovenskih evropskih poslancev o sporazumu ACTA. Na tej strani objavljamo izseke mnenj in povezavo do celotnega mnenja.

Tanja Fajonmnenje
Poslanka Tanja Fajon je podpisnica pisne deklaracije o ACTA sporazumu, ki jo je podpisalo vče kot 400 poslancev in v kateri opozarjajo na netransparentnost in nejasnosti, ki jih sporazum prinaša, predvsem glede zaščite uporabnikov spleta.

Romana Jordan Cizeljmnenje
Zagovarjam takšen mednarodni sporazum, ki bo v skladu s pravnim redom Evropske unije, kar pomeni spoštovanje temeljnih pravic in varovanja podatkov.

Jelko Kacinmnenje
Evropski poslanci so podpisali pisno izjavo 12/2010 o večji preglednosti postopkov glede podpisa sporazuma, saj večina meni, da bi Evropska Komisija morala Evropski Parlament bolj vključiti in bolje obveščati. Deklaracija je bila sprejeta, podpisal jo je tudi Jelko Kacin.

Mojca Klevamnenje
Zaskrbljena sem nad ne-transparentnostjo postopka pogajanj in javno nedostopnostjo dokumentov.

Alojz Peterle – mnenja še ni.

Ivo Vajgl – mnenje
Ivo Vajgl ocenjuje, da je sporazum ACTA „nekaj, kar se šele počasi razkriva in je nastajalo na izjemno netransparenten način. ACTA je ad acta“. Tudi zato bo Vajgl glasoval proti vključitvi EU v sporazum.

Milan Zvermnenje
Na podlagi predstavljenih argumentov (predvsem strokovnih) bom še enkrat presojal in še pravočasno sporočil javnosti svojo odločitev.

Zofija Mazej Kukovičmnenje.
Evropski poslanci politične skupine Evropske ljudske stranke (ELS) zagovarjamo demokratičnost in transparentnost. Menimo, da je kakršnokoli opredeljevanje v tem trenutku preuranjeno.

Preberite še prejšnja mnenja poslank in poslancev, objavljena v časopisu Delo.

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt