O portalu    Avtorji    Kontakt


 

NO ACTA!

Ekipa E-demokracija navdušeno pozdravlja zavrnitev sporazuma ACTA v evropskem parlamentu. Zadovoljni smo, da so tudi evropski parlamentarci lobističnim organizacijam jasno sporočili, da trgovinskih sporazumov, ki so pisani na roko ozkim interesnim skupinam, ne bodo tolerirali.

Kampanja, ki smo ji bili priča od konca lanskega leta, je pokazala, da je javnost pripravljena sodelovati v političnih procesih o tematikah, ki so javnosti blizu. Regulacija spletne komunikacije in okolja je edinstveno vprašanje, ki ga je zato potrebno razrešiti s čim širšim konsenzom vseh skupin, ki na tak ali drugačen način delujejo na spletu.

Zadovoljni in navdušeni smo nad podporo in odzivom splošne javnosti, saj se zavedamo, da je ravno javna podpora nasprotnikov sporazuma in glasno izražanje nestrinjanja z zaprtim načinom odločanja odločilno vplivala na izid glasovanja.

Upamo, da bodo evropski poslanci in druge skupine, ki so si več let prizadevale za zavrnitev sporazuma ACTA, izkoristile energijo in pozornost javnosti in čimprej v skladu z demokratičnimi načeli začele pogovore o oblikovanju novih rešitev, s katerim bomo smiselno in predvsem enakopravno urejali odnose na spletu.
Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt