O portalu    Avtorji    Kontakt


 

NO ACTA!

Ekipa E-demokracija navdušeno pozdravlja zavrnitev sporazuma ACTA v evropskem parlamentu. Zadovoljni smo, da so tudi evropski parlamentarci lobističnim organizacijam jasno sporočili, da trgovinskih sporazumov, ki so pisani na roko ozkim interesnim skupinam, ne bodo tolerirali.

Kampanja, ki smo ji bili priča od konca lanskega leta, je pokazala, da je javnost pripravljena sodelovati v političnih procesih o tematikah, ki so javnosti blizu. Regulacija spletne komunikacije in okolja je edinstveno vprašanje, ki ga je zato potrebno razrešiti s čim širšim konsenzom vseh skupin, ki na tak ali drugačen način delujejo na spletu.

Zadovoljni in navdušeni smo nad podporo in odzivom splošne javnosti, saj se zavedamo, da je ravno javna podpora nasprotnikov sporazuma in glasno izražanje nestrinjanja z zaprtim načinom odločanja odločilno vplivala na izid glasovanja.

Upamo, da bodo evropski poslanci in druge skupine, ki so si več let prizadevale za zavrnitev sporazuma ACTA, izkoristile energijo in pozornost javnosti in čimprej v skladu z demokratičnimi načeli začele pogovore o oblikovanju novih rešitev, s katerim bomo smiselno in predvsem enakopravno urejali odnose na spletu.

Leave a Reply

Komentar bo pred objavo uredniško pregledan. Vsi komentarji, primerni za objavo, so objavljeni v roku 24 ur od časa oddaje, ponavadi prej.
Arhiv:

Naši ostali projekti

Newsletter

Naročite se na naš tedenski newsletter in vsak ponedeljek vas bo v e-nabiralniku pričakal izbor novic iz sveta elektronske demokracije.

Naroči se zdaj!

Družabno

E-demokracija.si se izvaja v okviru zavoda Državljan D. Spremljajte nas na družabnem spletu.


- Facebook stran Državljan D
- Twitter račun Državljan D

Povezave

Zbrali smo zanimive povezave s področja e-demokracije.Vabimo vas, da predlagate spletno mesto, ki se zdi zanimivo vam.

Preverite povezave!

Več o portalu

Osnovne informacije o avtorjih portala in njegovi zgodovini.

- Avtorji portala
- O portalu
- Kontakt

Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt