O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Kitajski hekerji vdrli v ameriška univerzitetna omrežja

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 18. 05. 2015 | Avtor:

Preiskovalci so sporočili, da so kitajski hekerji vdrli in več kot dve leti vzdrževali svojo prisotnost v omrežju univerze Penn State, ki v svojem računalniškemu centru razvija tehnologije za ameriško mornarico.

Izkazalo se je, da so univerzitetni računalniški centri lahko tudi vstopna točka za tuje sile, ki z njihovo pomočjo nato vohunijo po vojaških in zasebnih mrežah, na katerih Američani hranijo vojaške in industrijske skrivnosti. Preiskava je pokazala, da so se kitajski nepridipravi tako globoko zasidrali v sistem, da so celoten center za nekaj dni ugasnili.

“Napadi so bili zelo prefinjeni in rezultati so za nas katastrofalni,” je priznal predsednik univerze Eric Barron. “Zavedamo se resnosti situacije in delamo vse, da bomo čimprej ugotovili zlorabe in jih odpravili.”

V sodelovanju z zvezno policijo so preiskovalci že ugotovili, da so napadi povezani s kitajsko vlado in da se kibernetsko vojskovanje iz teorije vedno bolj seli v polje praks. Kitajci se namreč želijo dokopati do industrijskega znanja pri proizvodnji pametnih letal, navigacijskega sistema in ameriških sistemov za vohunjenje.

Vir: Bloomberg

Leave a Reply

Komentar bo pred objavo uredniško pregledan. Vsi komentarji, primerni za objavo, so objavljeni v roku 24 ur od časa oddaje, ponavadi prej.

Arhiv:

Naši ostali projekti

Newsletter

Naročite se na naš tedenski newsletter in vsak ponedeljek vas bo v e-nabiralniku pričakal izbor novic iz sveta elektronske demokracije.

Naroči se zdaj!

Družabno

E-demokracija.si se izvaja v okviru zavoda Državljan D. Spremljajte nas na družabnem spletu.


- Facebook stran Državljan D
- Twitter račun Državljan D

Povezave

Zbrali smo zanimive povezave s področja e-demokracije.Vabimo vas, da predlagate spletno mesto, ki se zdi zanimivo vam.

Preverite povezave!

Več o portalu

Osnovne informacije o avtorjih portala in njegovi zgodovini.

- Avtorji portala
- O portalu
- Kontakt

Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt