O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Obama: Brezplačne e-knjige za revne Američane

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 4. 05. 2015 | Avtor:

Ameriški predsednik Barack Obama je napovedal nov program, s katerimi bo več kot deset tisoč knjižnih naslovov za revne Američane brezplačno dostopnih kot e-knjige.

Program se bo trenutno izvajal samo na ozemlju mesta Washington DC,  v katerem živi pol milijona ljudi, z njim pa ameriška vlada skuša izboljšati socialne razmere v mestu, ki so povezane tudi s pomanjkanjem izobrazbe in digitalnim razkorakom.

“Poskrbeti moramo, da bodo imele mlade generacije vse nastavke za prosperiranje v družbi,” je ob otvoritvi programa povedaj Jeff Zients, ekonomski svetovalec ameriškega predsednika. “Trenutno več kot osemdeset odstotkov revnih otrok ne dosega povprečja pri pisanju in branju v primerjavi s svojimi sovrstniki,” je še dodal.

V program bodo vključeni vsi večji ameriški založniki, trenutna vrednost pa je več kot dvesto milijonov evrov. Knjižnice bodo v programu sodelovale z mobilno aplikacijo, Barack Obama pa je lokalne skupnosti že nagovoril, naj razmislijo o načinih, s katerimi bi v knjižnice privabili več otrok. V programu sodelujejo tudi tehnološka podjetja, ki bodo prispevala za več kot sto milijonov evrov e-bralnikov.

Vir: Reuters


Oglas: Prijavite se na Cryptoparty Slovenija delavnice s področja varovanja svoje elektronske pošte in mrežnih komunikacij, ki bodo meseca maja potekale v ljubljanskem Poligonu. Na delavnicah se boste naučili enkriptirati svojo elektronsko pošto oziroma se varno povezovati na splet. Omejena mesta!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt