O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Ruski hekerji brali elektronsko pošto predsednika Obame

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 27. 04. 2015 | Avtor:

Skupina ruskih hekerjev, ki si je lani zagotovila dostop do računalniškega sistema Bele hiše, je prebirala elektronsko pošto predsednika ZDA Baracka Obame.

Šlo naj bi sicer za komunikacijo prek nezaščitenega kanala in s tem za elektronska sporočila, ki niso klasificirana kot tajna, vendar pa s tem ameriška vlada priznava, da je bil vdor veliko bolj intenziven, kot so sprva zatrjevali.

Preiskovalci so ugotovili, da je kljub temu bilo v netajnem sistemu mogoče prestreči veliko občutljivih informacij. Zaenkrat pa še vedno drži domneva, da hekerjem ni uspelo vdreti v zavarovan sistem in tako spremljati varovane komunikacije, ki poteka prek predsedniškega BlackBerry mobilnika.

Iz Bele hiše pojasnjujejo, da ima večina uradnikov v svojih pisarnah dva računalnika: enega za delo s posebej občutljivimi in tajnimi dokumenti, za komunikacijo po zaščitenih kanalih elektronske pošte in druge korespondence z ambasadorji in diplomati ter vodenju koledarja, drugega pa za manj pomembna opravila.

Vir: Večer


Oglas: Prijavite se na Cryptoparty Slovenija delavnice s področja varovanja svoje elektronske pošte in mrežnih komunikacij, ki bodo meseca maja potekale v ljubljanskem Poligonu. Na delavnicah se boste naučili enkriptirati svojo elektronsko pošto oziroma se varno povezovati na splet. Omejena mesta!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt