O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Otoplitev odnosa do družbenih omrežji: Erdogan objavil prvi tvit

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 16. 02. 2015 | Avtor:

Turški predsednik Recep Tayyip Erdogan je na svojem računu na Twitterju @RT_Erdogan objavil prvi tvit. Doslej je veljal za velikega skeptika do družbenih omrežij, pri čemer jih je še lani poleti primerjal z “morilčevim nožem” ter dodal, da on ne tvita.

V tvitu
je Erdogan na nacionalni dan boja proti tobaku Turke pozval, da opustijo kajenje. »Obvladajte se proti temu strupu,« je napisal Erdogan, pri čemer je uporabil oznako #SigarayaTeslimOlma (Ne se vdati cigaretam) ter se podpisal s svojimi začetnicami RTE.

Twitter je medtem potrdil, da gre za uradni račun. Tudi vodja za komuniciranje z javnostjo v predsedniškem uradu Mucahit Kucukyilmaz je potrdil, da je bil račun odprt. »To je njegov lastni račun. Njegovi tviti so podpisani z RTE,« je dodal.

Uradni tviti Erdoganovega osebja bodo objavljeni nepodpisani.

»Želel je začeti na pomemben dan, kot je današnji,« je še dodal Kucukyilmaz, pri čemer je cilja na protikadilsko kampanjo.

Kucukyilmaz ni pojasnil, kaj je botrovalo odločitvi Erdogana, ki je sicer na oblasti že več kot desetletje, sprva kot premier in sedaj kot predsednik. V Turčiji ima več visokih političnih uradnikov aktivne račune na Twitterju, vključno s premierjem Ahmetom Davutoglujem.

Vir: Dnevnik


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt