O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Singapur imenoval agencijo za državno kibernetsko varnost

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 2. 02. 2015 | Avtor:

Singapur se pripravlja na boj s kibernetskim kriminalom tudi na državni ravni. Imenovali so namreč agencijo za državno kibernetsko varnost, s katero oblasti upajo na zajezitev vedno večjega števila kibernetskih incidentov v državi.

Singapur je v zadnjih letih utrpel večje število kibernetskih incidentov, ki so obsegali tudi krajo osebnih podatkov uporabnikov državne banke, vdore v spletna mesta političnih osebnosti in drugo. Strokovnjaki opozarjajo, da je kibernetskega kriminala v razvitih azijskih državah več tudi zato, ker je vedno več sistemov povezanih v splet.

Varnost je ena od prioritet te države, ki tuje investitorje privablja ravno z obljubo po varnem in politično stabilnem okolju, kar omogoča boljše poslovanje podjetij.

Agencija za kibernetsko varnost bo začela delovati prvega aprila 2015, z njo pa bodo združili različne organe po ministrstvih, ki se že sedaj ukvarjajo s tem problemom. To je že drugi korak v smeri k večji kibernetski varnosti, saj je lansko leto Singapur odprl tudi Interpol center, ki se prav tako osredotoča na kibernetsko varnost.

Vir: Reuters


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt