O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kenija: Oblasti razbile kitajsko kibernetsko tolpo

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 8. 12. 2014 | Avtor:

Kenijska policija je v glavnem mestu Nairobi aretirala sedeminsedemdeset kitajskih državljanov, ki so prek spleta vdirali v različne računalnike po svetu in z njihovo pomočjo prali večje količine denarja.

Do tolpe so oblasti prišele šele potem, ko se je v njihovih pisarnah vžgal eden od strežnikov, s pomočjo katerega so prek spleta vdirali v računalnike po celem svetu in z njihovo pomočjo prali večje količine denarja, policija pa jim je zaplenila tudi več računalniške opreme in telefonskih aparatov.

Prostore so policisti opisali kot “vojaške barake”, kar najverjetneje pomeni, da je bila skupina zverzirana, hkrati pa so v prostorih preiskovalci našli več dokumentov, iz katerih je razvidno, da so nepridipravi pripravljali napad na kenijsko telekomunikacijsko omrežje in mrežo bankomatov.

Kitajska se je zavezala k sodelovanju pri preiskavi in zavrača očitke, da je skupino sponzorirala z državnimi sredstvi. “S kenijski preiskovalci bomo sodelovali do konca preiskave, saj imamo s Kenijo podpisanih več dvostranskih gospodarskih in socialnih sporazumov,” je pojasnil predstavnik kitajskega ministrstva za komuniciranje.

Vir: BBC

Leave a Reply

Komentar bo pred objavo uredniško pregledan. Vsi komentarji, primerni za objavo, so objavljeni v roku 24 ur od časa oddaje, ponavadi prej.

Arhiv:

Naši ostali projekti

Newsletter

Naročite se na naš tedenski newsletter in vsak ponedeljek vas bo v e-nabiralniku pričakal izbor novic iz sveta elektronske demokracije.

Naroči se zdaj!

Družabno

E-demokracija.si se izvaja v okviru zavoda Državljan D. Spremljajte nas na družabnem spletu.


- Facebook stran Državljan D
- Twitter račun Državljan D

Povezave

Zbrali smo zanimive povezave s področja e-demokracije.Vabimo vas, da predlagate spletno mesto, ki se zdi zanimivo vam.

Preverite povezave!

Več o portalu

Osnovne informacije o avtorjih portala in njegovi zgodovini.

- Avtorji portala
- O portalu
- Kontakt

Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt