O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Južna Koreja: Nova žrtev klik demokracije

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 23. 04. 2012 | Avtor:

Južna Koreja je na državnozborskih volitvah v začetku aprila na podlagi rezultatov spletne kampanje napovedovala zmago opozicije, ki je bila na spletu med glasnejšimi. Na koncu pa se je izkazalo, da je vse skupaj še ena žrtev klik demokracije. 

“Konzervativna stranka je bila v predvolilni kampanji na spletu izrazito nemočna,” je pojasnil njen spletnih strateg, Lee Jun-seok. “Ljudje so bili zelo sovražno nastrojeni do naših vsebin in poskusov komuniciranja,” še dodaja. Večina spletno popularnih politikov je bila s strani opozicije in zdelo se je, da bo konzervativna stranka na volitvah izgubila.

Rezultati so presenetili vse – konzervativci so dobili več kot polovico vseh sedežev v parlamentu, razočarala pa je tudi nizka udeležba mladih na sicer dobro obiskanih volitvah (povprečna udeležba je bila 54%).

Presenečenje je bilo toliko večje, saj je pred šestimi meseci mlad neodvisen kandidat zmagal na občinskih volitvah prav zaradi mladih volilcev, ki so ga podpirali prek spleta.

Vir: E-democracy forum

Leave a Reply

Komentar bo pred objavo uredniško pregledan. Vsi komentarji, primerni za objavo, so objavljeni v roku 24 ur od časa oddaje, ponavadi prej.

Arhiv:

Naši ostali projekti

Newsletter

Naročite se na naš tedenski newsletter in vsak ponedeljek vas bo v e-nabiralniku pričakal izbor novic iz sveta elektronske demokracije.

Naroči se zdaj!

Družabno

E-demokracija.si se izvaja v okviru zavoda Državljan D. Spremljajte nas na družabnem spletu.


- Facebook stran Državljan D
- Twitter račun Državljan D

Povezave

Zbrali smo zanimive povezave s področja e-demokracije.Vabimo vas, da predlagate spletno mesto, ki se zdi zanimivo vam.

Preverite povezave!

Več o portalu

Osnovne informacije o avtorjih portala in njegovi zgodovini.

- Avtorji portala
- O portalu
- Kontakt

Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt