O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Bo Obama zmagal zaradi Facebookove črne skrinjice?

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 19. 03. 2012 | Avtor:

Američani se pospešeno pripravljajo na nove predsedniške volitve, aktualni predsednik Barack Obama pa tudi tokrat ne bo tako zlahka predal naziva tehnološkega navdušenca, ki mu je po mnenju nekaterih pomagal priti v Belo hišo. Mu bo tudi tokrat pomagala Facebook matematika?

Obama je napovedal, da bo s pomočjo Facebookove baze podatkov in lastnega seznama uporabnikov lahko le-te nagovarjal še bolj targetirano in personalizirano, analitiki pa so že napovedali, da bo (tudi tokrat?) Facebook dejansko odločil volitve.

Ekipa “Obama for America” napoveduje, da se bo s podporniki povezala s pomočjo njihovih Facebook računov, ta povezava pa jim bo omogočala zbiranje podatkov in shranjevanje v največjo in najbolj natančno bazo osebnih podatkov dosedaj. “Facebook je prisoten povsod,” poudarja Dan Siroker, bivši analitik podjetja Google, ki je Obami svetoval v prvi kampanji, “njegova uporaba in zbiranje podatkov pa bo pomenilo veliko prednost pred konkurenti.”

Obama bo s pomočjo Facebook Connect funkcije zbiral in izbiral vse podatke, ki jih njegovi podporniki puščajo na spletu in z njihovo pomočjo prilagajal in izračunaval optimalne nagovore posameznega podpornika in njegove družabne mreže. Rezultati analiz in nagovorov so že vidni, saj je Obama samo letos prepričal več kot milijon podpornikov, skoraj vsi pa so prispevali dobrih 150 evrov, kar je dvakrat več kot v zadnji kampanji.

Vir: Guardian

Leave a Reply

Komentar bo pred objavo uredniško pregledan. Vsi komentarji, primerni za objavo, so objavljeni v roku 24 ur od časa oddaje, ponavadi prej.

Arhiv:

Vaše spletišče

Novice lahko sedaj prikazujete tudi na svojem spletnem mestu. Hitro in enostavno lahko svojim bralcem ponudite izbor novic portala E-demokracija.si

Oglejte si primer objave!

Podprite nas!

Spletno mesto E-demokracija poganja dobra volja ustvarjalcev in uporabnikov. Podprite portal in na svoje spletišče namestite pasice s povezavo do portala E-demokracija.si!

Facebook

Debata meseca februarja: Kako ste zadovoljni s spletnim mestom Predlagaj vladi?

Komentirajte na E-demokracija@Facebook!

Zanimive povezave

Zbrali smo zanimive povezave s področja e-demokracije.Vabimo vas, da predlagate spletno mesto, ki se zdi zanimivo vam.

Preverite povezave!

Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt