O portalu    Avtorji    Kontakt


 

E-uprava

Kategorija: Akademija | Datum objave: Monday, 2. 11. 2009 | Avtor:

Elektronska uprava (e-uprava), katere pomen in vloga se krepita že od konca devetdesetih let, ima nedvomno že vsaj toliko časa pomembno mesto tudi v raziskovalnem prostoru. Zdi se, da postaja sinonim za reformiranje in modernizacijo delovanja uprave.

V okviru enako poimenovanega predmeta smo s študenti obravnavali in razpravljali ne samo o temah, ki nekako po avtomatizmu sodijo pod okrilje e-uprave oz. uvajanja informacijsko-komunikacijskih tehnologij v delovanje uprave (denimo prenova procesov), pač pa tudi o e-demokraciji, e-participaciji, e-volitvah. Še več – kaj hitro se izkaže, da je e-demokracija tesno povezana z e-upravo, čeprav se ju v literaturi in raziskavah največkrat obravnava ločeno.

Z e-demokracijo povezane teme so med študenti tudi zelo priljubljene, kar se odraža tudi pri seminarskih nalogah, seminarjih in drugih obveznostih. Lotevajo se od teoretičnih do raziskovalnih nalog; razvijajo metodologije za merjenje prisotnosti elementov e-demokracije in se lotevajo tudi vsebinskih analiz spletnih forumov.

Pozdravljamo vzpostavitev @kademije na portalu E-demokracija, zato bomo v objavo posredovali aktualne in izstopajoče raziskovalne naloge študentov z omenjenih področij.


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt