O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Dobrodošli na prenovljenem portalu E-demokracija.si!

Kategorija: Blog | Datum objave: Tuesday, 1. 09. 2009 | Avtor:

Če ste v preteklih dneh pregledovali naše spletišče oziroma če ste naročeni na naše e-novice, potem ste zagotovo opazili, da se dogaja nekaj “čudnega”.

Po poletnem premoru smo namreč popolnoma prenovili portal, ki je še enkrat postal prevelik za svojo kožo. Prenovili smo tako grafično podobno kot tudi vsebinski del, saj je portal pridobil kar nekaj vsebinskih sklopov, s katerimi širimo ponudbo in upamo, da jih boste sprejeli za svoje.

Kaj je novega?

Najprej v oko pade grafična prenova spletišča, ki je postalo bolj moderno in hkrati omogoča prikaz večih sklopov vsebin na naslovnici. Izpostavili smo tedenske kolumne, katalog občinskih spletnih mest in novost – akademijo. Več o tem malo kasneje.

Še vedno jedro portala sestavljajo novice iz celega sveta, le da smo tokrat novice osvežili in jih na novo pokategorizirali. Tako smo za kategorije izbrali geografske lokacije centrov dogajanja, kar bo pripomoglo k boljši preglednosti in boljšim primerjavam med posameznimi svetovnimi regijami.

Tudi na vsebinskem področju je kar nekaj novosti. Naj najprej izpostavimo @kademijo, sklop, ki je v prvi vrsti namenjen študentom vseh slovenskih univerz. Na portalu bomo v sodelovanju s posameznimi fakultetami zbirali seminarske naloge študentov, ki se ukvarjajo z vsem, kar je povezano z družbenimi komponentami spleta. Upamo, da bomo na tak način povečali informiranost javnosti o spletnih fenomenih, hkrati pa povezali akademike na podobnih področjih.

Še vedno so tukaj kolumnisti portala E-demokracija.si, ki bodo objavljali tedenske premisleke o spletno-političnih fenomenih, v prihodnosti pa upamo, da bomo sedanjim kolumnistom dodali še kakšnega. Tudi sklop z intervjuji smo bolj izpostavili in ga uredili, s tem pa pripomogli k večji preglednosti in dostopnosti.

Septembra nadaljujemo tudi projekt Vprašaj s klicajem, kjer javnost neposredno komunicira s člani slovenske vlade, trenutno pa gostimo ministra za pravosodje, Aleša Zalarja. Če projekta ne poznate, vam svetujemo, da si ogledate odgovore ministrov in ministric, ki so že sodelovali oziroma preverite odzive na projekt.

Ker prenova portala še ni čisto zaključena, se lahko na portalu Facebook udeležite razprave o prenovi in podate svoje mnenje o novem izgledu. Če računa za portal Facebook nimate, pa nam lahko svoje mnenje napišete tudi v komentarje tega prispevka. Že vnaprej hvala!


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt