O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Obama v videoposnetku odgovarjal na vprašanja javnosti

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 30. 03. 2009 | Avtor:

Predsednik ZDA, Barack Obama, je v spletnem videoposnetku v živo odgovarjal na vprašanja javnosti. Uporabniki so mu zastavili več kot sto tisoč vprašanj, predsednik pa se je v videoposnetku dotaknil nezaposlenosti, legalizacije marihuane, težav s kvaliteto izobraževalnih ustanov in prenove javnega sistema zdravstva.

Spletno mesto Open for Questions, s katerim upravlja predsednik Obama in njegova ekipa, je zaživelo že v predvolilni kampanji, kot predsednik pa Obama ni ukinil kanalov komunikacije, s katerimi je prepričal volilno bazo.

Barack Obama je v uvodnem nagovoru pojasnil, da bo spletna dvosmerna komunikacija pilotni projekt, “s katerim bomo lahko izmerili utripa Združenih držav Amerike,” dodal pa je še, da je projekt del širše prenove vladne komunikacije z državljani, ki mora biti odprta in transparentna.

Najbolj popularno vprašanje se je dotikalo legalizacije marihuane, Obama pa je pojasnil, zakaj se mu zdi, da legalizacija marihuane ni dober način za dvigovanje bruto domačega proizvoda. Hkrati je predsednik ZDA v videoposnetku napovedal prenovo ameriške avtomobilske industrije, govoril pa je še o težavah javnega zdravstva, padca kvalitete izobraževalnih ustanov in težava s stopnjo nezaposlenosti.

Vir: BBC
[tags]obama, splet, ZDA[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt