O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Velika Britanija: O Twitterju, blogih in omrežjih bi se morali učiti že v osnovni šoli

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 30. 03. 2009 | Avtor:

Poročilo britanskega ministrstva za šolstvo, ki bo v celoti objavljeno aprila letos, opozarja na nezadostno izobraževanje o spletnih tehnologijah v britanskih osnovnih šolah. Po pisanju britanskega časopisa Guardian je med priporočili tudi spoznavanje Twitterja, blogov in wikipedije, ki naj bi jih učenci osnovnih šol začeli smiselno uporabljati kot vire informacij.

Guardian še piše, da naj bi se osnovnošolci naučili tekoče tipkati in smiselno uporabljati črkovalnik pri oblikovanju besedil. Sir Jim Rose, bivši direktor šolskih nadzornikov, ki se je pod poročilo podpisal, je za BBC pojasnil, da “je nujno, da se otroci čimprej začnejo učiti osnov informacijske tehnologije in smiselne rabe le-te,” v ta namen pa je že napovedal združevanje predmetov, kjer bi bil glavni kriterij smiselnost informacij in ne predmet poučevanja.

Rose je še opozoril, da je kvaliteta pouka o informacijskih tehnologijah zelo slaba in da “bi se morali teme, ki se jih sedaj učijo v sedmem razredu, učiti že v prvem oziroma drugem razredu osnovne šole.” Po mnenju nadzornika je namreč “težko kvalitetno poučevati s predmetnikom, ki je bil potrjen pred dvajsetimi leti.”

Končno poročilo bo objavljeno prihodnji mesec, spremembe pa bodo v britanske predmetnike vnesli leta 2011.

Vir: BBC #1, BBC #2
[tags]Velika Britanija, izobraževanje, IKT[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt