O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Vatikan: Bodo v kitajščino prevedene vsebine dosegle prejemnike?

Kategorija: Azija, EU | Datum objave: Monday, 23. 03. 2009 | Avtor:

Sveti sedež je vsebine svojega spletnega mesta objavil tudi v kitajskem jeziku, saj skuša s tem doseči vernike na Kitajskem, kjer kitajska vlada ne priznava njegove avtoritete.

Čeprav je vatikanski tiskovni predstavnik pojasnil, da so vsebine namenjene uporabnikom iz celega sveta, pa se nekateri diplomati in cerkveni dostojanstveniki bojijo, da bo kitajsko različico spletnega mesta doletela zloglasna kitajska spletna cenzura.

Na Kitajskem je po zadnjih podatkih med 8 in 12 milijonov katolikov, ki so razdeljeni med uradno krščansko vero, ki jo podpira država in prepovedano različico, ki priznava papeževo avtoriteto.

“Dokler Vatikan ne bo objavljal vsebin, ki bi bile v nasprotju s komunistično doktrino, bo vse v redu,” meni duhovnik Bernardo Cervellera, vodja verske tiskovne agencije Asia News, ki se osredotoča na kitajski trg.

Odnosi med Vatikanom in Kitajsko so se v zadnjih letih otoplili, vseeno pa kitajske oblasti zahtevajo, da pred uradnim začetkom komunikacije Vatikan prekine vezi s Tajvanom.

Vir: Reuters
[tags]e-dostop, Kitajska[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt