O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Koroški zamejski Slovenci so dobili nov spletni portal

Kategorija: EU, Slovenija | Datum objave: Monday, 2. 02. 2009 | Avtor:

Novo spletno mesto www.slomashup.at Slovencem na avstrijskem Koroškem približuje raznolikosti in bogastvo razpoložljive medijske ponudbe iz Slovenije kot tudi vsebine iz manjšine same.

Nova spletna stran je še posebej namenjena mlajšim uporabnikom med slovensko manjšino na avstrijskem Koroškem, ki jih vabijo tudi k ustvarjalnemu sodelovanju.

K temu naj bi jih spodbujale tudi nagradne igre za tiste, ki pripravijo lastne video posnetke v slovenščini ali na stran naložijo svoje slike. Novo spletišče za koroške Slovence že v svojem naslovu slomashup nakazuje, da na skupnem mestu v strnjeni obliki ponuja obstoječe spletne vsebine, in sicer takšne, ki so povezane tako z dogajanjem med Slovenci na avstrijskem Koroškem kot tudi v osrednjem slovenskem prostoru in drugod.

Ker po eni strani med mladimi vse bolj upada raba tiskanih medijev in pod drugi strani med koroškimi Slovenci, tudi med mlajšimi, raba spletnih medijev iz Slovenije ni uveljavljena, naj bi takšno spletno medijsko ponudbo uporabnikom odslej približalo spletišče slomashup.

Vir: Večer
[tags]e-dostop[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt