O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Bo Obamova spletna taktika vžgala tudi v evropskem parlamentu?

Kategorija: Amerika, EU | Datum objave: Monday, 2. 02. 2009 | Avtor:

Obama v Veliki BritanijiEkipa, ki je pred letom dni poskrbela za kvalitetno spletno prisotnost ameriškega predsednika Baracka Husseina Obame na spletu, se je sedaj povezala z Britanci. Naloga? Britanski nacionalni stranki preprečiti vstop v Evropski parlament.

Podjetje Blue State Digital, ki je v zadnjih volitvah za ameriškega predsednika skrbela za obamovo spletno prisotnost, se je povezala z britanskimi protirasističnimi skupinami, ki skušajo vodji britanske nacionalne stranke, Nicku Griffinu, preprečiti vstop v evropski parlament.

“Zaenkrat smo s sodelovanjem zadovoljni,” poudari Nick Lowles, ki vodi kampanjo na britanski strani, “saj smo v desetih dneh dosegli že otipljive rezultate. Ljudje so začeli prispevati in finančno podpirati našo kampanjo, tehnologija pa nam omogoča izgradnjo žive spletne skupnosti.”

Britanska nacionalna stranka (BNP) je v preteklih letih po mnenju večih analitikov postala tako močna, da bi lahko njena prisotnost v evropskem parlamentu korenito spremenila smer razvoja Velike Britanije. “Če bo britanska nacionalna stranka v evropskem parlamentu dobila enega ali več sedežev, bo postala v Veliki Britaniji resna politična sila,” meni Lowles, “upamo pa, da nam bo to uspelo preprečiti s kampanjo, v kateri bomo skušali čimvečje število ljudi prepričati, naj se volitev udeležijo in preprečijo pohod nacionalistov v Evropski parlament.”

Glavni adut v rokavu protirasističnih skupin je tehnologija in nagovarjanje posameznega državljana. “Ključna je izgradnja skupnosti od spodaj navzgor, kjer bo vsak posameznik dobil funkcijo in zadolžitev,” opisuje Lowles, “taka kampanja pa je za Veliko Britanijo prva.”

Vir: Guardian Online
[tags]e-kampanja, Velika Britanija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt