O portalu    Avtorji    Kontakt


 

E-demokracija.si: Vprašaj s klicajem

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Sunday, 1. 02. 2009 | Avtor:

Ekipa E-demokracija.si z zadovoljstvom predstavlja začetek edinstvene komunikacije v slovenskem političnem prostoru “Vprašaj s klicajem”. Uradna predstavitev projekta bo v torek, 3.2. ob 19. uri v Kiberpipi, sodelujete pa lahko že danes. Februarja bomo namreč izbirali vprašanja za ministrico za notranje zadeve, Katarino Kresal.

Projekt “Vprašaj s klicajem” temelji na spletni komunikaciji med ministri in volivci. S pomočjo spletne storitve Google Moderator, ki jo uspešno uporablja ameriški predsednik Barack Hussein Obama, bo lahko vsak uporabnik z računom Google postavil vprašanje oziroma glasoval za že postavljeno vprašanje. Vprašanja boste lahko postavljali in za njih glasovali tri tedne, nato pa bo imel izbrani minister teden dni časa, da odgovori na tri najbolje ocenjena vprašanja.

Februarja bomo vprašanja postavljali ministrici za notranje zadeve, Katarini Kresal, marca bo na vrsti prometni minister Patrick Vlačič, aprila pa bo na vaša vprašanja odgovarjal minister za finance, Franc Križanič.

S preostalimi člani ministrskega zbora se še dogovarjamo, o novih imenih pa vas bomo sproti obveščali. Vsi ste lepo vabljeni k sodelovanju, za uspešno zastavljeno vprašanje oziroma ocenjevanje že postavljenih vprašanj pa zadostuje račun Google, ki si ga lahko ustvarite brezplačno.

Ker je projekt E-demokracija.si financiran predvsem z dobro voljo ustvarjalcev in nima zagotovljenih finančnih sredstev, bi vam bili zelo hvaležni za brezplačno oglaševanje storitve “Vprašaj s klicajem”. Na voljo so vam pasice različnih velikosti,  zadostoval pa bo tudi zapis oziroma komentar s povezavo na vašem spletnem mestu, blogu oziroma profilu socialnega omrežja.

Če bo šlo vse po sreči, bo projekt tekel dve leti, med februarjem in majem ter septembrom in novembrom. Ker sta december in januar praznična meseca, smo se odločili, da bomo takrat projekt ustavili.

Hkrati pa naj vas povabimo na uradno predstavitev projekta, ki se bo zgodila v Kiberpipi, v torek, 3.2.2009 ob 19. uri.  Če se uradne predstavitve ne boste mogli udeležiti, bomo po ustaljeni praksi isti dan na spletno mesto E-demokracija.si objavili predstavitev in zvočni posnetek predavanja.

[tags]e-dostop, slovenija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt