O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Vatikan se širi tudi na YouTube: Treba je iti v korak s časom

Kategorija: EU | Datum objave: Monday, 26. 01. 2009 | Avtor:

Vatican on YouTubeSveti sedež v Vatikanu je pred kratkim povečal svojo spletno prisotnost z lastnim kanalom na spletnem mestu YouTube, na katerem bo objavljal posnetke, ki bodo povezani s papeževim delovanjem in krščansko cerkvijo.

Papež Benedikt je tako postal eden najstarejših uporabnikov spletnega mesta YouTube, v svojem prvem nagovoru pa je pozval mladino k zmerni rabi sodobnih tehnologij in opozoril na digitalni razkorak, ki je prisoten predvsem v revnejših predelih sveta.

Ekipa, ki bo skrbela za produkcijo kratkih videoposnetkov Svetega sedeža, prihaja iz radijske in televizijske postaje Vatikana, papež pa se je na portalu YouTube pojavil kot del priprav na Svetovni dan komunikacij, ki bo letos konec maja.

Kot je na predstavitvi kanala dejal vatikanski tiskovni predstavnik Federico Lombardi, si mnoge osebe po vsem svetu “želijo vedeti in bolje poznati, kaj papež in katoliška cerkev menita o velikih težav današnjega sveta”, Vatikan pa jim želi s spletnim naslovom http://www.youtube.com/vatican to zagotoviti.

“Smo na začetku poti, ki nas bo v veliki globalni mreži popeljala daleč,” je še poudaril jezuit Lombardi in današnji dan, ko je Vatikan predstavil tudi papeževo poslanico ob letošnjem svetovnem dnevu medijev, označil za “veliki dan”.

Nadškof Claudio Celli, vodja vatikanske službe za komuniciranje, ni izključil možnosti, da se bo Vatikan nekega dne pojavil tudi na spletnem mestu Facebook.

Vir: Reuters, Dnevnik
[tags]dostop, vatikan[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt