O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Predsednik vlade je še vedno Janša, Rupel je še vedno zunanji minister

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 26. 01. 2009 | Avtor:

Zgornji naslov je resničen, če se ravnamo po različnih spletnih mestih. Pregledali smo nekatere državne spletne projekte, ki so veliko obljubljali, sedaj pa na spletu bolj ali manj le životarijo. Pojavlja se vprašanje, kaj bo z njimi storila aktualna vlada oziroma če se jih sploh zaveda.

Na YouTube še vedno vlada Janša, na Blogosu pa Rupel

YouTube kanal vlade republike Slovenije je bil zadnjič osvežen pred pol leta meseci, na njem pa lahko najdemo Janeza Janšo, ki poudarja zavezništvo med ZDA in Evropsko unijo. Nikjer ni označeno, da gre za bivšega premierja, prav tako pa zaenkrat ni znano, ali bo sedanja vlada uporabljala isti spletni naslov za objavljenje svojih posnetkov.

SiOLov blogerski portal Blogos ima še vedno objavljen blog Dimitrija Rupla, ki je podpisan kot zunanji minister Slovenije, čeprav je po menjavi oblasti to funkcijo nasledil Samuel Žbogar. Zanimivo je dejstvo, da uporabniki blog še vedno komentirajo, čeprav je Rupel zadnji prispevek objavil pred več kot letom dni.

Sloveniji Danes je potekla domena

Blogu Slovenija Danes je potekla domena. Na tem naslovu je včasih prebival projekt bivšega ministrstva za razvoj, katerega namen je bil po besedah bivšega ministra za razvoj “razpravo o vladnih uspehih prenesti na naslednjo raven, saj naloge menda še zdaleč niso opravljene, predvsem pa si želijo povratne informacije s terena.”

Komentarje naj bi si ob zaključku zbiranja mnenj prebrali resorni ministri in jih tudi sami pokomentirali, na koncu pa se je vse končalo z izjavo o nezadovoljstvu in mrtvemu projektu. Ko smo sedanji kabinet ministrstva za razvoj povprašali o usodi Slovenije Danes, smo dobili le kratek odgovor, da se bo “v skladu s pregledom realizacije in prenovo glavnih razvojnih dokumentov (se bosta) takrat določila tudi oblika in način tovrstne komunikacije z državljankami in državljani.”

Kaj se je zgodilo z elektronskimi volitvami?

Čeprav je bivši minister za javno upravo, Gregor Virant, spletno oddajo glasov napovedoval že za lanskoletne parlamentarne volitve in sta poslanca Slavko Gaber in Marko Pavliha predstavila osnutek novele zakona o volitvah v državni zbor, s katero bi omogočili tudi izvedbo elektronskih volitev, se na tem področju ni zgodilo nič.

[tags]vlada, splet, slovenija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt