O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Obama začel s tedenskimi YouTube nagovori

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 26. 01. 2009 | Avtor:

White HouseAmeriški predsednik Barack Obama je v svojem prvem tedenskem YouTube nagovoru opozoril na ekonomsko krizo in orisal svoj načrt za izboljšanje ameriškega gospodarstva. Videoposnetek si je ogledalo blizu pol milijona uporabnikov, ki so pustili več tisoč komentarjev.

Tedenski nagovor si je ogledalo skoraj pol milijona uporabnikov

Obama je tako začel vzdrževati spletno prisotnost, prvi tedenski nagovor pa si je ogledalo blizu pol milijona uporabnikov, ki je pustilo več kot tri tisoč komentarjev.

Nagovor je skupaj s podnapisi objavljen na spletnem mestu Bele hiše, kjer so si ga uporabniki lahko tudi pretočili na trdi disk svojega računalnika.

Spremembe je doživelo tudi spletno mesto Bele hiše

Obama tako uspešno nadaljuje uporabo novih medijev, ki jih je izkoriščal že v predvolilnem času, spremembe pa je doživelo tudi uradno spletno mesto Bele hiše. Ena od najbolj vidnih sprememb je bila grafična prenova in povečana indeksacija vsebin, ki bo omogočila boljše zadetke spletnih iskalnikov, kot je Google.

Za razliko od prejšnjega predsednika ZDA, George W. Busha, ki je iskalnikom preprečeval dostop do določenih vsebin in tako zelo poslabšal uporabniško izkušnjo, je Barack Obama povečal dostopnost vsebin in hkrati obljubil več preglednosti nad vsemi vejami oblasti, ki jo bo dosegel tudi s spletom.

Obama je poudaril, da “naj vladne službe vedno upoštevajo pravilo odprtosti in naj v primeru dvoma o zaupnosti informacije le-to javno objavijo”. Obama je tako ostro prekinil prakso državnega tožilca Johna Ashcrofta, ki je takoj po enajstem septembru 2001 “zaklenil” dostop do informacij in le-te objavljal samo po dolgotrajnem pregledu.

Obama bo lahko obdržal svoj blackberry

Barack Obama bo lahko obdržal svoj blackberry. S tem je postal prvi ameriški predsednik, ki bo smel uporabljati zasebni mobilnik in zasebni predal elektronske pošte.

Novi ameriški predsednik Barack Obama bo kljub drugačnim napovedim še vedno lahko uporabljal svoj blackberry. Varnostni strokovnjaki Bele hiše, ki so sprva zahtevali, da se Obama odreče zasebnemu mobilniku in zasebnemu predalu elektronske pošte, so pristali na kompromis. Tako bo Obama smel uporabljati blackberry, a se bo moral sprijazniti z nekaterimi omejitvami, ki jih narekujejo stroga varnostna pravila.

“Še dodatno smo povečali varnost pri uporabi blackberryja, tako da bo lahko s prijatelji komuniciral varno in učinkovito,” je pojasnil tiskovni predstavnik Bele hiše.

Obama je s takšnim izidom seveda zadovoljen. “To je le ena od naprav, ki jih uporabljam, da sem dosegljiv za ljudi, ki me želijo dobiti. Če delam kaj neumnega, mi lahko kdo iz Chicaga to sporoči,” je dejal že pred časom, ko je tudi poudaril, da se v nobenem primeru ne bo ločil od svojega blackberryja.

Vir: AFP, BBC, EnaA
[Tags]zda, dostop, vlada[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt