O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Na svetu že več kot milijarda spletnih uporabnikov

Kategorija: Amerika, Azija, EU, Ostali svet, Slovenija | Datum objave: Monday, 26. 01. 2009 | Avtor:

Število internetnih uporabnikov na svetovni ravni je decembra lani preseglo milijardo, pri čemer jih je po posameznih državah največ na Kitajskem.

Kot v svoji analizi ugotavlja ameriška analitska hiša Comscore, je to pomemben mejnik v zgodovini interneta.

Dejansko število uporabnikov še večje

Dejansko število internetnih uporabnikov je sicer še večje, saj Comscore pravi, da njegova ocena temelji le na številu internetnih uporabnikih, ki so stari 15 let ali več in uporabljajo domače ali službene računalnike. Tako niso zajeti uporabniki, ki internet uporabljajo prek javnih računalnikov, na primer v knjižnicah in spletnih kavarnah, ali mobilnikov in dlančnikov.

V azijsko-pacifiški regiji je skoraj polovica vseh uporabnikov

Po podatkih Comscorea je v azijsko-pacifiški regiji 41 odstotkov od omenjene milijarde internetnih uporabnikov. Sledijo Evropa (28 odstotkov), Severna Amerika (18 odstotkov), Latinska Amerika (sedem odstotkov) ter Bližnji vzhod in Afrika (pet odstotkov).

Po državah je na prvem mestu Kitajska, kjer je decembra internet uporabljalo skoraj 180 milijonov ljudi. Sledijo ZDA (163 milijonov), Japonska (60 milijonov), Nemčija in Velika Britanija (po 37 milijonov) ter Francija (34 milijonov).

Vir: SiOL
[tags]dostop, svet[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt