O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Od Obame se na področju spleta pričakuje veliko

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 12. 01. 2009 | Avtor:

Barack ObamaAmeriški raziskovalni inštitut PEW je v svoji raziskavi javnega mnenja ugotovil, da Američani od naslednjega ameriškega predsednika Baracka Obame na področju spletne prisotnosti pričakujejo zelo veliko. Dobra tretjina vseh anketiranih pa je pojasnila, da se je o predsedniškem kandidatu in menjavi predsednika izobrazila tudi prek spleta.

  • Anketa: Obama naj ostane prisoten na spletu tudi po zaprisegi

Večina (62%) anketirancev pričakuje, da bo Barack Obama pri sprejemanju zakonov vključil tudi javnost, medtem ko je četrtina (25%) anketirancev prepričanih, da se bo podpora in posvetovanje dogajalo preko spleta.

Skupno se je skoraj trideset odstotkov vseh Obamovih podpornikov za informacije oziroma kontakt s predsednikom odpravilo na splet, od teh trideset odstotkov pa je bila tretjina afroameričanov, četrtina pa belcev. Starostno so bile najbolj aktivni mlajši volilci (18-29 let) in volilci v srednjih letih (30-49 let).

Dobra tretjina uporabnikov spletnih omrežji upa, da jih bo novi predsednik o pomembnih novicah obveščal prek spletnih omrežji, večina te tretjine pa upa, da se bodo ta obvestila zgodila vsaj enkrat mesečno. Podobno je z uporabniki, ki so Obamo spremljali prek elektronske pošte, saj bi tudi ti radi novice o Obamovih spremembah spremljali enkrat mesečno.

  • Obamova ekipa se je odzvala na zastavljena vprašanja

Obamov najverjetnejši predstavnik za odnose z javnostmi, Robert Gibbs, je v spletnem videoposnetku odgovoril na nekaj vprašanj, ki so jih uporabniki zastavljali na obamovem spletnem mestu Change.

Vir: PEW Institute
[tags]Obama, ZDA, politika[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt