O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Najdi.si: Slovenskim politikom največjo uslugo dela Wikipedia

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 12. 01. 2009 | Avtor:

Slovenski največji iskalnik Najdi.si je tudi letos objavil lestvico desetih najbolj iskanih slovenskih politikov v letu 2008.  Seznam je zelo pod vplivom lanskoletnih parlamentarnih volitev, na prvem mestu pa je predsednica stranke Liberalna demokracija Slovenija in ministrica za notranje zadeve, Katarina Kresal.

Lestvica leta 2008 je tako naslednja:

  1. Katarina Kresal
  2. Janez Janša
  3. Borut Pahor
  4. Danilo Tűrk
  5. Zmago Jelinčič
  6. Karel Erjavec
  7. Eva Irgl
  8. Barbara Žgajner Tavš
  9. Sašo Peče
  10. Iztok Jarc

Zanimivi so prvi rezultati iskanja imena posameznega politika. Pri prvouvrščeni Katarini Kresal je prvi zadetek člane o njej v slovenski različici Wikipedije, prav tako pri drugo uvrščenemu Janezu Janši. Za aktualnega premiera Boruta Pahorja je prvi zadetek njegovo osebno spletno mesto,  prav tako pri četrtouvrščenemu Danilu Tűrku in petouvrščenemu Zmagu Jelinčiču.

Šestouvrščenemu Karlu Erjavcu gre najbolj na roko slovenska Wikipedija,  za sedmouvrščeno Evo Irgl pa Najdi.si najprej postreže njeno neažurirano domače spletno mesto. Pri osmouvrščeni Barbari Žgajner Tavš je prva ponovno slovenska Wikipedia, prav tako pri devetouvrščenemu Sašu Pečetu in zadnjeuvrščenemu Iztoku Jarcu.

Če je v večini primerov na prvem mestu Wikipedia, pa lahko na drugem mestu seznama rezultatov iskanja v veliki večini najdemo spletno mesto politične stranke, ki ji posameznik pripada oziroma njegovo osebno spletno mesto (razen pri Sašu Pečetu, Janezu Janši, Karlu Erjavcu in Katarini Kresal).

Prva trojica leta 2007 so bili Janez Drnovšek, Danilo Tűrk in Janez Janša.

Vir: Najdi.si
[tags]politika, splet, slovenija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt