O portalu    Avtorji    Kontakt


 

ZDA: Spletna registracija je zadnji vlak za volilne zamudnike

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 13. 10. 2008 | Avtor:

obama & mccain dance-off

Vedno več ameriških političnih organizacij podpira spletno registracijo za oddajo glasu na novembrskih predsedniških volitvah, kjer se bosta pomerila John McCain in Barack Obama. Slednji je nagovoril tudi mlajše volilce in jih opozoril, naj svojo volilno pravico letos pozimi vsekakor izkoristijo.

Organizacije, med katere sodita tudi Rock The Vote in Student PIRG, spodbujata registracijo za zamudnike, saj se je rok za registracijo v mnogih ameriških zveznih državah iztekel šestega oktobra. Med drugim se lahko mladi registrirajo s pomočjo svoje igralne konzole XboX, mobilnega telefona oziroma elektronske pošte.

Heather Smith iz organizacije Rock the Vote je letos s številom potrjenih registracij zadovoljna. “V zadnjih petnajstih mesecih smo zabeležili več kot dva milijona registracij, kar je dvakrat več od volitev leta 2004,” poudarja Smithova, ki je pojasnila, da ljudje potrebujejo malo spodbude. “Med naše aktivnosti sodi tudi spodbujanje udeležbe s pomočjo kratkega SMS sporočila na dan volitev, kar se je dosedaj izkazalo kot odlična praksa, saj se je udeležba med prejemniki kratkega SMS sporočila povečala za štiri odstotke,” pojasnjuje Heather.

V motiviranje mladega dela volilnega telesa pa se je vključil tudi Hollywood.

Tudi Barack Obama je članom svoje, že tako obširne mreže podpornikov, poslal sporočilo, v katerem jih nagovarja k čimbolj množični udeležbi na “zgodovinskih volitvah”.

Vir: LA Times, Washington Post
[tags]zda, volitve[/tags]

Reblog this post [with Zemanta]

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt