O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Koganajvolim.si – spletna svežina v predvolilnem času

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 1. 09. 2008 | Avtor:

VolitveV prvih dneh predvolilne kampanje, ko nam vsi novičarski spletni portali ponujajo svoje predvolilne portale, je projekt Koganajvolim.si prinesel določeno svežino. Avtorji so namreč sestavili sklope vprašanj o vročih temah, z opredelitvijo do tem pa uporabnik ugotovi, s katero stranko deli največje število mnenj, ponudili pa tudi spletne povezave do strankarskih spletnih mest sedmih slovenskih političnih strank.

V opisu projekta avtorji pojasnjujejo, da je “projekt (je) zasnovan in izpeljan povsem profesionalno in politično nevtralno, brez kakršnegakoli ideološkega ozadja. Stranke so imele same možnost povsem avtonomno določiti svoja stališča med obema ekstremoma in večjo ali manjšo pomembnost posamičnega vprašanja,” v bazi pa so avtorji vključili sedem slovenskih političnih strank ter na spletnem mestu ponudili tudi povezave do strankarskih spletnih mest.

Uporabnik svojo stopnjo strinjanja med ekstremnima odgovoroma lahko določi z drsnikom na lestvici med 0 in 100, poleg tega pa lahko (ne)pomembnost posameznega vprašanja spreminja z drsnikom med 0 in 200. Avtorji so stališča strank izbrali s pomočjo pregleda programskih predlog vseh vključenih strank, uporabnik pa lahko tako na enostaven način ugotovi svojo stopnjo ujemanja.

Avtor spletnega mesta Koganajvolim.si je družba INform, pretok znanja d.o.o, ustanovljena sredi leta 2003, ki se oglašuje tudi na tem spletnem mestu.

Vir: Koganajvolim
[tags]volitve, slovenija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt