O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Matej Tonin, NSi: “Da so levičarske stranke bolj nagnjene k spletni prisotnosti, je zgolj stereotip, ki pa ne drži. “

Kategorija: Intervju, Politika | Datum objave: Monday, 4. 08. 2008 | Avtor:

Matej ToninOb pregledu spletnih mest političnih osebnosti v Sloveniji smo naleteli na spletno mesto Mateja Tonina, občinskega svetnika stranke Nova Slovenija (NSi), ki nas je presenetil z zgledno urejenim spletnim mestom.

Z njim smo se pogovarjali o političnem spletu, o volitvah in komunikaciji z volilci.

1. Se ti zdi spletna prisotnost pomembna? Zakaj?

Spletna prisotnost se mi zdi čedalje pomembnejša. S širjenjem dostopnosti interneta, se širi tudi njegova pomembnost. Bolj, ko je dostopen državljankam in državljanom, pomembnejšo vlogo ima.

2. Kje vidiš največjo prednost spletne prisotnosti?

Internet je cenovno relativno ugoden, ne postavlja nikaršnih omejitev, omogoče svobodo izražanja in veliko kreativnosti. Poleg tega pa je internet kot medij lahko zelo ažuren medij.

3. Pregovorno so levičarske stranke bolj nagnjene k spletni prisotnosti. Si s svojo spletno prisotnostjo zadovoljen? Zakaj si se zanjo odločil?

Da so levičarske stranke bolj nagnjene k spletni prisotnosti, je zgolj stereotip, ki pa ne drži. Poglejte si nekaj spletnih strani lokalnih odborov strank in boste videli. Lahko si ogledate spletne strani podmladkov, tudi tukaj rezultati kažejo drugače. S svojo spletno prisotnostjo sem zadovoljen, zanjo pa sem se odločil, ker si v tem trenutku drugačne pojavnosti ne morem privoščiti.

4. Ali so volitve faktor pri tvojem obveščanju javnosti preko spleta? Večina strank namreč splet po volitvah, v času mandata, zanemari ali popolnoma opusti.

Sam internet stalno uporabljam kot medij za obveščanje javnosti, ne samo v času volitev. Na internetu sem prisoten ves čas približno enako, ne oziram se na volitve. Internet mi predstavlja orodje za neposredno komunikacijo z državljankami in državljani.

5. Je spletno mesto tonin.si tvoj edini spletni kanal? Si prisoten še kje drugje na spletu?

Ja na www.nsi-kamnik.net in na www.nsi.si sem prisoten nekoliko bolj pogosto, na ostalih portalih pa bolj poredko.

6. Je v slovenskem političnem prostoru splet primeren kanal za debatiranje? Se ti zdi, da imamo Slovenci zadosti spletne kulture?

Internet je seveda primeren kanal za komuniciranje, vendar pa hkrati posameznikom ponuja tudi zavetje anonimnosti, kar pa nekateri na žalost zlorabljajo za neprimeren način komuniciranja.

Vir: E-demokracija.si
[tags]volitve, splet, Slovenija[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt