O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Political machine: ameriška predvolilna kampanja tudi v računalniški igri

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 30. 06. 2008 | Avtor:

pmachine.jpgAmeričani so predsedniško predvolilno mrzlico pretopili tudi v svet računalniških iger. Political machine uporabniku omogoča na lastni koži izkusiti vročico kampanje demokratskih ali republikanskih kandidatov.

Uporabnik si lahko izbere kateregakoli kandidata in z njim skuša osvojiti naziv ameriškega predsednika ali predsednice. Po zemljevidu ZDA potuje z letalom in v vsaki državi vodi svojo predvolilno kampanjo, ki je sestavljena iz objave oglasnega materiala, govorov, zbiranju denarnih donacij ter postavljanju volilnih štabov.

Hkrati lahko uporabnik z najemanjem strokovnjakov, med katere sodijo piar svetovalci, modni oblikovalci in vzdrževalci spletnih strani, korenito vpliva na število volilnih glasov.

Igra zelo dobro simulira predvolilno kampanjo, prejšnja različica, ki so jo objavili leta 2004, pa je celo pravilno napovedala, da se bodo volilna kopja lomila v državi Ohio, prav tako pa je pravilno napovedala zmagovalca 48 ameriških zveznih držav. Se bo tokrat zgodba ponovila?


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt