O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Kitajski predsednik Hu klepeta s stomilijonskim občinstvom

Kategorija: Azija | Datum objave: Monday, 30. 06. 2008 | Avtor:

135718_33558078.jpgČe je kitajski predsednik Hu Jintao pred kratkim presenetil s prisotnostjo na portalu Facebook, sedaj preseneča znova. S spletno klepetalnico, v kateri lahko sodeluje več kot sto milijonov prebivalcev Kitajske.

Vendar ne pričakujmo preveč. Predsednik Kitajske Hu Jintao si je v spletni klepetalnici vzel štiri minute časa in odgovoril na dve vprašanji, ki jih je izbral iz množice vprašanj občinstva, ki je štelo dvesto uporabnikov. Sodelovanje v klepetalnico je namreč objavil le nekaj ur pred nastopom, med vprašanji pa je izbral dve neškodljivi temi.

Odgovoril je namreč na vprašanje, kaj ponavadi počne na spletu in na vprašanje, ali se mu zdijo mnenja, izražena na spletu, pomembna. Na ostala vprašanja ni odgovarjal, je pa vsem sodelujočim v klepetalnici pojasnil, da bo njihova zastavljena vprašanja preučil in o njih razmislil.

Čeprav so bili nekateri nezadovoljni zaradi dolžine pogovora, pa je klepet s predsednikom naletel na dober odziv. “Upamo samo, da to ni bilo prvič in zadnjič,” je po pogovoru izjavil neki bloger.

Vir: Guardian
[tags]e-forum, kitajska[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt