O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Dostop do spleta: V Nemčiji skokovita rast, Bangkok razvaja z brezplačnim dostopom

Kategorija: Azija, EU | Datum objave: Monday, 30. 06. 2008 | Avtor:

untitled-1.jpgDve tretjini Nemcev redno uporablja internet, število uporabnikov, starejših od 14 let, pa naj bi v enem letu naraslo za tri milijone na 42,2 milijona, je pokazala študija (N)onliner Atlas 2007.

Omenjene številke Nemčijo skupaj z Veliko Britanijo uvrščajo na osmo mesto v Evropski uniji. Dve tretjini vseh internetnih uporabnikov pa ima tudi širokopasovni dostop do interneta. Če med seboj primerjamo nemške zvezne dežele, v uporabi interneta vodi Berlin, zadnje mesto pa zaseda Posarje.

Bangkok s 15.000 brezplačnimi vročimi točkami Wi-Fi

Tajska prestolnica je minuli teden 500.000 ljudem ponudila brezplačen dostop do interneta prek brezžičnega omrežja Wi-Fi. Gre za pilotni projekt s skupno 15.000 tako imenovanimi vročimi točkami Wi-Fi za dostop do interneta. Mesto želi s tem v času, ko se energija draži, prispevati k zmanjšanju porabe energije, saj naj bi prebivalci manj uporabljali prevozna sredstva, če elektronske komunikacije postanejo bolj dostopne.

Brezplačna storitev, ki naj bi v začetni fazi delovala eno leto, bo sicer ponudila le počasno povezavo s hitrostjo 64 kilobitov na sekundo, namenjeno predvsem za pregledovanje elektronske pošte in pošiljanje tekstovnih sporočil.

[tags]dostop, evropa, azija[/tags]
Vir: SiOL #1, #2


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt