O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Barack Obama ima v skupnosti Facebook že več kot milijon “prijateljev”

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 30. 06. 2008 | Avtor:

facebook1.jpgPrejšnji teden je predsedniški kandidat Barack Obama na spletni skupnosti Facebook postavil svojevrsten rekord – za prijatelja ga ima več kot milijon uporabnikov, Obama pa je s tem članstvom za skoraj desetkrat prehitel svojega tekmeca, Johna McCaina.


Barack Obama je tako postal najbolj priljubljena oseba v spletni skupnosti Facebook, številka prijateljev pa je pomembna zaradi starosti uporabnikov Facebooka, ki v Obami vidijo kandidata, vrednega njihovega glasu. Že v bitki s Hillary Clinton je Obama prevladal predvsem zaradi glasov ameriške mladine, njegova priljubljenost pa se je preselila tudi v spletne skupnosti.

John McCain se je že odzval na rezultate spletne priljubljenosti in kritike svoje računalniške nepismenosti, njegov vodja spletne kampanje Mark Soohoo pa je izjavil, da “razumevanje spletnih skupnosti in vešča uporaba računalnika ni nujna za razumevanje delovanja družbe v današnjem svetu.”

Po oceni analitikov spletnega mesta Politico naj bi Obama za spletno prisotnost porabil skoraj trikrat več denarja kot McCain, ki je za splet vložil slaba dva milijona dolarjev.

Vir: PoliticsOnline, Washington Post, MediaPost
[tags]splet, kampanja, facebook[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt