O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Zaživel spletni portal Prihrani pri hrani

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 16. 06. 2008 | Avtor:

788074_hand_work_1.jpgV Sloveniji je zaživel spletni portal Prihrani pri hrani, katerega namen je primerjava cen prehrambenih izdelkov in drugih izdelkov, ki jih v uporablja povprečen prebivalec Slovenije.

Na portalu ima uporabnik vpogled v cene več kot 400 izdelkov Mercatorja, Tuša in Spara, ta seznam pa se še dopolnjuje.

Kot so v sporočilu za javnost zapisali snovalci portala, uporabnik portala v nekaj preprostih korakih naredi izbor izdelkov, ki jih želi nakupiti. Sistem nato pregledno prikaže informativne cene posameznih izdelkov in skupno ceno vseh izbranih izdelkov pri posamezni trgovski verigi.

Portal uporablja tudi primerjavo tako imenovanih hišnih znamk; gre za izdelke, ki jih trgovci prodajajo kot svojo blagovno znamko in je po kvaliteti in količini primerljiva s podobnimi izdelki v drugih trgovinah.

Namen portala je pomagati tistim, ki potrebujejo optimalno razporejanje denarja pri nakupu hrane, in za katere je najbolj verjetno, da bodo kupovali izdelke nižjega cenovnega razreda. Poleg osnovne funkcije primerjave izdelkov portal uporabnikom ponuja še vrsto funkcij in orodij, pri ustvarjanju portala pa lahko sodelujejo tudi potrošniki sami s tem, da povedo, o cenah katerih izdelkov bi bili radi še obveščeni.

Vir: Dnevnik
[tags]dostop[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt