O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Ministrstvo za razvoj spodbuja spletno debato o vladnih uspehih

Kategorija: Slovenija | Datum objave: Monday, 16. 06. 2008 | Avtor:

t2.jpgMinistrstvo za razvoj in minister dr. Žiga Turk sta odprla spletno mesto Slovenija danes, kjer državljanom omogočajo izražanje mnenja o uspehih aktualne vlade.

Na spletnem mestu, ki teče na odprtokodnem sistemu WordPress, so odgovorni izpostavili trinajst tematskih točk, pod katere lahko kdorkoli objavi svoj komentar in se tako vključi v debato o določeni tematiki. Če upoštevamo komentarje, ljudi najbolj zanima uvodni nagovor premiera Janeza Janše, ki je prejel devetintrideset komentarjev, na drugem mestu je okoljska problematika z enaintridesetimi komentarji, tretja najbolj aktualna tema pa je davčna politika.

Minister Turk na svojem blogu ugotavlja, da “je večina prispevkov (je) žal na nivoju običajnega prepiranja na internetu, nekaj prispevkov pa je dobrih in zaradi teh sem vesel, da smo odprli tudi debato na spletu,” o spletnem mestu pa so se razpisali tudi slovenski blogerji, ki jih je minister povabil na tiskovno konferenco ob predstavitvi portala.

Po posvetu, na katerem so sodelovali tudi člani ekipe E-demokracija.si, bo debata odprta slab mesec dni, potem pa bodo uredniki spletnega mesta naredili povzetek in ga poslali odgovornim ministrom.

Blogerji o portalu:

  1. Had: Slovenija danes – slovenijadanes.si
  2. Libertarec: Slovenija danes je premalo in prepozno
  3. TURKOV ČAS-OPIS: Slovenija Danes
  4. The L Files: Slovenska vlada piše blog, part 1
  5. Radio Kaos: Slovenija danes. Na spletu.
  6. Hirkani: Na zajtru z ministrom

Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt