O portalu    Avtorji    Kontakt


 

Barack Obama s kampanjo nad predvolilno blatenje

Kategorija: Amerika | Datum objave: Monday, 16. 06. 2008 | Avtor:

abc_obama_clinton_070615_ms.jpgKer se je na spletu pojavilo več zlonamernih in neresničnih govoric o predsedniškemu kandidatu Barack Obami, se je le-ta odločil, da jih zatre in v ta namen postavil spletno mesto Fight the Smears.

Najbolj znana govorica je tista o rojstnem kraju Baracka Obame, ki naj ne bi bilo v ZDA, tako da za predsednika sploh ne bi smel kandidirati. Med drugim lahko na spletnem mestu najdemo govorico o barackovi veroizpovedi, govorico o nenavadni navadi Obame, da naj bi med državno prisego desnico držal stran od svojega srca in podobne laži.

“Odločili smo se, da se bomo aktivno ukvarjali z lažmi, ki jih trosijo o našem kandidatu,” je pojasnila Anita Dunn, Obamina svetovalka, “in ne bomo dopustili, da se bodo ljudje o predsedniku odločali na podlagi potvorjenih dejstev.”

Obamina ekipa je na spletnem mestu Fight The Smears postavila tudi orodje, s katerim lahko obiskovalci razkrinkanje laži pošljejo svojim prijateljem na podobne način, kot Obamini nasprotniki pošiljajo laži o kandidatu, je še dodala Dunnova.

Vir: The Time
[tags]volitve, kampanja[/tags]


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt