O portalu    Avtorji    Kontakt


 

V Avstraliji nova politična stranka, ki splet jemlje izredno resno

Kategorija: Ostali svet | Datum objave: Monday, 22. 10. 2007 | Avtor:

97151_more_lessons_on_the_laptop__2.jpgV Avstraliji so oblikovali novo politično stranko. Če pride v senat, bo prva politična stranka na svetu, ki bo smernice za svoje glasovanje iskala na spletu, saj bo volivce pozvala k glasovanju o določeni temi na spletu. Povod za oblikovanje stranke je nezadovoljstvo z načinom sprejemanja odločitev, ki velja sedaj.

Stranko Senator On-line je oblikoval Berge Der Sarkissian, nezadovoljen podjetnik in volivec, ko je opazil, da se odločitve ne sprejamajo v skladu z željami večine, ampak na odločitve vplivajo predvsem mogočni posamezniki in lobisti.

“Postal sem močno zaskrbljen in nezadovoljen, ko sem opazil, da se večinskega glasu ne sliši in se sliši le glas izbrane manjšine in lobistov,” je dejal Sarkissian.

Člani stranke Senator On-line bi mnenja volivcev dobili na naslednji način. Na spletni strani bi prirejali spletne informativne debate, postavili pa bi tudi spletni referendum, na katerem bi volivci za vsako temo s katero se soočajo v senatu, glasovali z “da” ali “ne”.

Sarkissian je dejal, da bi za pravično glasovanje pri vsakem zakonu potrebovali vsaj 70 % gasov volivcev, kar predstavlja vsaj 100 000 glasov. Če števila ne bi dosegli, bi odločitev o tem ali bi član/ica stranke sploh oddala svoj glas ali ne, šla v roke posebne komisije, ki bi odločila v imenu ljudstva.

Vir: IDM.net


Arhiv:


Vse vsebine © E-demokracija.si | Avtorji | Kontakt